Om oss

Vi hjälper dig utvecklas i din yrkesroll.

Energi- och Miljötekniska Föreningen (EMTF)  är Sveriges största personförening i byggsektorn och har funnits sedan 1909. Våra medlemmar är ingenjörer, tekniker, studenter, forskare, säljare och andra som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader

Medlemmarna är en del av ett värdefullt nätverk som finns över hela landet och har aktiviteter på 29 orter. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra.

Nätverk – Omvärldsbevakning – Kunskap

Föreningen ger medlemmarna möjlighet att utvecklas i sin yrkesroll. De håller sig uppdaterade, får nya kontakter som leder till nya uppdrag och bra jobb, och får en plattform för att påverka branschens utveckling.

På lokal nivå arrangeras aktiviteter som lunchträffar, studiebesök och andra sociala aktiviteter. Föreningen har också arrangemang centralt såsom kurser, seminarier, träffar och teknikgrupper. Vårt förlag ger ut litteratur och vi tar fram rabatter på kurser, litteratur och arrangemang hos andra aktörer.

Styrelse och valberedning
Stadgar

 

Tidningen Energi & Miljö

Genom att läsa Energi & Miljö får du kunskap om teknikutveckling, ändrade regelverk och mycket mer. Energi & Miljö kommer ut med 10 utgåvor/12 nummer per år.

 

Teknikgrupper

EMTF samlar experter i teknikgrupper för att främja kunskapsutveckling, informationsspridning och nätverksbyggande inom specifika teknikfrågor som identifierats som viktiga för installationsbranschens framtid. Läs mer om EMTF:s teknikgrupper här.

 

Stipendier

Det finns idag fyra stiftelser knutna till EMTF. Tre stiftelser, Energi- och Miljötekniska Föreningens Stödstiftelse, Plåtförädling och Anders Jönssons Donationsstiftelse och Hugo Theorells Donationsstiftelse samförvaltas och delar gemensamt ut stipendier varje år. Stipendiepriserna delas normalt ut en gång per år i de tre tävlingsklasserna.

Läs mer om stipendierna och hur du ansöker här.

 

 

Dela socialt

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?