Webseminarium om amerikansk energikartläggning

Ashrae, EMTF:s amerikanska motsvarighet, arrangerade i april ett kostnadsfritt seminarium om energi och energikartläggning, ”Assessing Building Energy Performance – from practice to principles”. Seminariet erbjöds Ashraes medlemmar, även de icke-amerikanska, vilket gjorde att EMTF:s lokalavdelning i Stockholm kunde erbjuda en egen visning via internet på kansliet. Även om antalet deltagare i Stockholm var blygsamt, hade seminariet omkring 10 000 åskådare över hela jorden.

Webseminariet byggde på föredrag av tre välrenommerade amerikanska energiingenjörer om vikten av att mäta energiprestanda, presentation av användbara verktyg för bedömning av energiprestanda och byggnadssimulering samt erfarenhetsåterföring. Vidare fanns möjligheter för åhörarna från hela jorden fick ställa frågor till panelen kring energikartläggning och –mätning. De flesta frågorna kom naturligtvis från USA, men några som togs upp kom från Pakistan och Australien.

Är du intresserad av att se webcasten och att läsa dokumentationen hör av dig till Veronica Eade på EMTF så får du inloggningsuppgifter.

M K

Dela socialt
Publicerad 19 april 2013

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?