MEDLEMSPROFILEN | 15 sep 2023

VVS-are med gröna fingrar

Jennie Ström kom in i vvs-branschen via en kompis vars far var delägare i ett företag inom service i vvs- och kylsektorn.

VVS-are med gröna fingrar
Jennie Ström, vvs-projektör och uppdragsledare på Sweco, projekteringsledare på Aros bostad. Foto: Privat

Men innan detta hände gick hon på ett av gymnasiets praktiska linjer.

– Jag har väl alltid varit lite mer praktisk än teoretisk så jag gick gymnasieutbildningen handel och kontor.

Efter gymnasiet jobbade hon i en butik och sedan en projektanställning hos polisen i Östhammar som civilanställd. Efter det blev hon sommarvikarie som läkarsekreterare på Akademiska sjukhuset i Uppsala, varefter hon blev anställd och blev kvar där i fyra år.

– Det viktigaste var att stava bra och följa lexikon. Man skriver helt enkelt vad andra säger. Efter det fick jag möjligheten att börja på vvs-företaget VVE-Teknik i Uppsala som sekreterare. Det var spännande och de hade en liten entreprenaddel, där jag fick rita i CAD och translarer. Efter det fick jag gå kurser i ventilation och värme och sanitet som ÅF-Sifu hade. Det var mycket att lära inom arbetet.

Jag har väl alltid varit lite mer praktisk än teoretisk

Hon blev kvar på konstruktionsavdelningen till 2010 då hon flyttade över till Sweco som vvs-projektör, varpå hon senare blev uppdragsledare.

– Jag hade rollen som projekteringsledare hos Sweco och sedan kom insikten att det är roligt att ha en helhetssyn.

I det läget kom tjänsten som projekteringsledare på Aros bostadsutveckling ut och då sökte hon den och är den första projekteringsledaren i företaget.

– De har ju inte haft projekteringsledare internt tidigare. Jag driver en del av våra projekt i program- och systemhandlingsskedet. Vi arbetar med bostadsutveckling främst i Stockholm och Mälardalen.

Fakta

Jennie Ström

  • Född: 1972
  • Blev medlem: 2016
  • Karriär: Gymnasieutbildning på Handel och kontor, sekreterare och uppdragsledare på VVE-Teknik, vvs-projektör och uppdragsledare på Sweco, projekteringsledare på Aros bostad
  • Familj: Sambo och två barn
  • Bor: Lägenhet
  • Fritidsintressen: Idrott, läsa böcker, resa och odla växter

Ett av områdena man bygger småhus i är Rickomberga i Uppsala, mest kanske känt från sagan om Pelle Svanslös i form av figuren Rickard från Rickomberga.

När hon inte är på kontoret tränar hon, alltifrån zumbapass, yoga och styrketräning. Förutom det läser hon skönlitterära böcker och reser till olika länder, senast till Norge.

I övrigt odlar hon växter och grönt som jordgubbar, rödbetor och tomater, i en odlingslott vid det gamla hospitalet Ulleråker i Uppsala. Orsaken till att de skaffade odlingslotten var i samband med coronan, ungefär som att folk skaffade en hund eller katt – en coronaodlingslott.

Text: Mark Kretz

Dela socialt
Publicerad 15 september 2023

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?