Vår förening ska bli definitionen på vvs

Välkommen tillbaka till ett nytt år! Jag hoppas att helgerna har gett dig kraft att ta dig an alla de utmaningar som 2014 innebär.

Mitt första verksamhetsår i föreningen är slut. Vilket år. Ambitionen att besöka alla lokalavdelningarna under 2013 höll inte riktigt. Jag hann med att besöka 17 och ser fram emot att träffa resten i år.

För mig står EMTF för kunskap, ett värdefullt nätverk för erfarenhetsåterföring och affärer och ett verktyg för omvärldsbevakning och kompetensutveckling. Jag har förstått att inte alla har samma uppfattning som jag. Framför allt har jag fått höra att ni inte tycker att namnet visar vilka vi är och att många av er inte känner samma tillhörighet som förut.
Många tycker att namnbytet har skapat förvirring när det gäller föreningens syfte och mål, men jag kan garantera er att vi fortfarande är samma gamla anrika och innehållsrika förening som verkar för en god inomhusmiljö, energieffektivitet i byggnader och med fokus på installationsteknik. Vi är fortfarande ett gäng VVS-nördar och det ska vi vara stolta över. Hjärtat är fortfarande på rätt ställe, det vet jag, men jag tar synpunkterna på yttersta allvar. Hur kan vi få fram budskapet med de möjligheter som Energi – och Miljötekniska Föreningen innebär?

En god inomhusmiljö angår alla. Effektiv energianvändning likaså. Installationstekniken gör det möjligt och genom namnbytet skapar vi utrymme att växa och möjlighet att bredda oss. Vidga våra vyer. Och, framför allt, bjuda in andra för att vidga deras vyer. Från att ha varit en VVS-teknisk förening enbart för ingenjörer, kan vi vara en VVS-teknisk förening som erbjuder så mycket mer och för många fler.

Jag är otroligt glad att det här kommer fram. Att ni vågar och vill hjälpa mig att göra EMTF till er förening. Att vi kan prata om förbättringar, förändringar och värden i medlemskapet. För det har jag sagt förut och det tål att upprepas, föreningen är ju ni. Medlemmarna i EMTF.

Min plan för 2014 är att återerövra VVS-begreppet till föreningen och mitt mål är att EMTF blir själva definitionen på VVS blir EMTF. Vad säger ni om det?

/Veronica

Dela socialt
Publicerad 23 januari 2014

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?