Energi & Miljö- Spännande | 18 okt 2023

Teknikjournalisten Klas Sörbo till Energi & Miljö

Med mångårig erfarenhet som teknikskribent går nu journalisten Klas Sörbo vidare till tidningen Energi & Miljö.

Teknikjournalisten Klas Sörbo till Energi & Miljö
Klas Sörbo blir ny journalist på tekniktidningen Energi & Miljö. Foto: Installatörsföretagen

– Det låter kanske klyschigt men det här känns som en nytändning för mig, menar Klas Sörbo. Tekniktidningen Energi & Miljö är känd i vvs- och byggbranschen som en seriös informationskanal med inriktning på teknikintensiva artiklar. Det blir en rolig och spännande utmaning att bidra till att hålla uppe den höga journalistiska standarden. Och med redaktionens gemensamma krafter ska vi locka till oss fler läsare de närmaste åren.

– Jag är mycket teknikintresserad, och jag vill leverera teknikintensiva artiklar som tekniker kan ha nytta av i sitt arbete. Inte minst är jag övertygad om att det finns nya målgrupper att nå. Entreprenörerna är ett exempel på en grupp som utvecklats mycket de senaste åren. Jag tror att vi kan hjälpa dem med information och omvärldsbevakning.

– Nästa år har vi jobbat med att förse teknikbranschen med nyheter i nittiofem år, berättar Peter Olofsson, chefredaktör för tekniktidningen Energi & Miljö. Det gäller att upprätthålla en god teknikstandard för att tillfredsställa våra professionella beslutsfattare bland exempelvis konsulter, installatörer, leverantörer och drifttekniker.

– Därför känns det naturligtvis extra roligt att få hälsa en proffsig och erfaren journalist som Klas Sörbo välkommen i gänget. Vem vet, kanske vi gemensamt kan hjälpa till att hålla fanan uppe i nittiofem år till, säger Peter Olofsson.

Klas Sörbo börjar på Energi & Miljö i mitten av januari 2024. De första artiklarna av honom kan läsas i februarinumret. Klas Sörbo kommer närmast från bransch- och arbetsgivarorganisationen Installatörsföretagens tidning VVS-Forum.

Dela socialt
Publicerad 18 oktober 2023

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?