Därför är jag medlem i EMTF | 21 aug 2023

”Spara tid med EMTF – och få en affärsidé på köpet”

– Att vara med i EMTF underlättar arbetet och det sparar också in väsentligt på tiden – istället för att alltid ta reda på allt själv. Det man får på köpet är kanske nästa affärsidé, teknikanvändning eller en ny branschkompis, säger Misagh Mogadasi.

”Spara tid med EMTF – och få en affärsidé på köpet”
EMTF-medlemmen Misagh Mogadasi är avdelningschef på Mälarenergi i Västerås som levererar energitjänster runtom i Mälardalen. Foto: Mälarenergi

Misagh Mogadasi är avdelningschef för Energitjänster på infraserviceföretaget Mälarenergi i Västerås. Företaget levererar indirekta och direkta energi­tjänster till fastigheter och företag runtom i Mälardalen.

Energikartläggningar, rådgivning och analyser är del av de indirekta tjänsterna medan serviceavtal, energieffektiviseringsentreprenader, systemtjänster till Svenska kraftnät och utveckling och förvaltning av laddinfrastruktur är de så kallade direkta tjänsteleveranserna.

EMTF fungerar som en förlängd arm utåt från vår lilla avdelning, ett sätt för oss att kunna hänga med

– EMTF:s aktiviteter är viktiga för mig. För vi behöver skapa ett lärande system där vi delar med oss av innovativa lösningar och alla oändliga försök att hitta smartare lösningar – och även få uppmuntran och kompetens i utbyte. Det är här nätverkandet kommer in i bilden via olika aktiviteter såsom seminarier, nätverksträffar och artiklar, menar Misagh Mogadasi.

EMTF:s paroll är ”Gör bra tekniker bättre” – hur stämmer det, tycker du?

– Jag har egentligen inget att tillägga. För det är ju precis så, som jag också nämnde tidigare.

Han fortsätter:

– I en värld med tvära kast och förändringar – i beteende både hos oss människor och klimat – är det extremt viktigt med omvärldsspaningar för att hålla koll på trendutvecklingar. EMTF fungerar som en förlängd arm utåt från vår lilla avdelning, ett sätt för oss att kunna hänga med. Det tycker jag är den viktigaste och den största nyttan för Mälarenergi.

– En klok man sa en gång: ”Den starkaste är inte nödvändigtvis den största, utan alltid den som är bäst anpassad till omgivningarna”. Ska vi kunna anpassa oss behöver vi kunskap och nya perspektiv.

Känner du att EMTF kan göra mer?

– EMTF ska synas och finnas där användarna finns, till exempel bjuda in till seminarier lokalt hos energibolagen där ”best practices” presenteras. Energi & Miljö är komplett med fokus på teknik och innovation inom energisektorn i stort som smått, och det är alltid utvecklande att läsa artiklar om hur andra har lyckats, slutar Misagh Mogadasi.

Text: Peter Olofsson

Dela socialt
Publicerad 21 augusti 2023

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?