”Självklart att alla säljare är medlemmar”

Systemairs resa sträcker sig från den första uppfinningen – den runda kanalfläkten – till verksamhet i över 50 länder, 80 partnerföretag och över 6 800 anställda. Som teknisk marknadsförare och produktchef fläktar på företaget har Åsa Sölvhammar stor nytta av sitt medlemskap i EMTF, förklarar hon.

”Självklart att alla säljare är medlemmar”
Åsa Sölvhammar. Foto: Systemair

– Man träffar så fantastiskt många trevliga människor! Mitt medlemskap har hjälpt till att bygga ett kontaktnät som jag har stor nytta av i mitt arbete. Tekniktidningen Energi & Miljö är lika värdefull för mig. För Systemair är det lika självklart att alla säljare är medlemmar, och därigenom läser tidningen, som det är att annonsera i tidningen och på så sätt nå ut till våra kunder.

Åsa Sölvhammar kom först i kontakt med Energi & Miljö på Högskolan Dalarna, där hon för tolv år sedan läste på Energi­teknikerprogrammet, en teoretisk utbildning utan praktikperioder.
– Jag hade en helt annan bakgrund och kände väl att det vi läste blev lite väl teoretiskt och abstrakt. Som studerandemedlem i EMTF bidrog tidningen till en insikt i och förståelse för vad det vi läste teoretiskt skulle kunna resultera i praktiskt.
– Och det är fortfarande kul att läsa om en massa spännande och intressanta projekt, lösningar och branschnyheter, säger Åsa Sölvhammar.

När hon sedan började jobba hade hon turen att hennes chef Robert Johansson var ordförande i EMTF. Därigenom kom hon snabbt i kontakt även med föreningen och allt den har att erbjuda.
– Till min stora förtret var jag själv för gammal för att vara medlem i EMTF 35 när jag tog examen. Men skämt åsido så tänker jag att det måste vara ett toppenbra sätt att träffa andra unga som jobbar med samma sak när man kommer ut som nyexaminerad, menar Åsa Sölvhammar.

Hon har fortsatt att nätverka, uppdatera sig och lära sig mer genom att delta när EMTF anordnar konferenser, utbildningar och temadagar.
– Att EMTF ofta samarbetar med Svensk ventilation uppskattar jag och jag har deltagit i många teknikluncher som respektive Stockholmsföreningar har ordnat tillsammans. Jag har även själv hållit en utbildning om vad som gäller och vad man ska tänka på vid val av fläkt för brandskydd, säger Åsa Sölvhammar.

Text: Peter Olofsson

Dela socialt
Publicerad 18 januari 2023

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?