”Så skapar du både kunskapsbas och eget nätverk”

– Sweco grundades med en vision om ett kombinerat arkitekt- och ingenjörsföretag som kan arbeta inom olika discipliner. Det är mer relevant än någonsin för att hantera klimatförändringar, urbanisering och digitalisering, konstaterar Swecos Karin Kullman.

”Så skapar du både kunskapsbas och eget nätverk”
Karin Kullman, regionchef för Swecos installationskonsulter. Foto: Sweco

Sweco är ett konsultbolag inom arkitektur och teknik. Av 6 000 konsulter i Sverige är 650 installationskonsulter. Karin Kullman är regionchef för installationskonsulterna i Göteborg.
– Vi på Sweco ser gärna att våra installationskonsulter är medlemmar i EMTF. Ett medlemskap i sig är värdefullt och där är tekniktidningen Energi & Miljö en möjlighet att på ett enkelt sätt ta del av ny kunskap – även om vad som rent allmänt pågår i vår bransch, menar Karin Kullman.
– Jag vill uppmana alla att ta del av det utbud som finns inom föreningen; till exempel seminarier, utbildningar och lokala träffar. Lunchföreläsningarna är ett bra sätt att få kunskap om nya områden. EMTF är en fantastisk möjlighet att skapa både en kunskapsbas och ett eget nätverk, framförallt då man är ny i branschen.
Karin Kullman gick med i EMTF som nybakad vvs-konsult 1998.
– För mig som inte hade några tidigare kopplingar till branschen var det en viktig väg in för att skapa nätverk, kunskap och även ha väldigt kul.
EMTF 35 – eller som det tidigare hette VVS 35 – är en lokal gruppering inom EMTF där många kontakter knyts bland yngre medlemmar.
– Så sent som i förra veckan träffade jag en kund inom fas­tighetsbranschen där vi kom på att vi träffats i VVS 35 i början av 2000-talet.
På senare år har Karin Kullman varit en del av EMTF:s styrelse och är nu med i föreningens valberedning.

Text: Peter Olofsson

Dela socialt
Publicerad 8 december 2022

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?