Riksfinalen 2019

Grattis, Kurt och Daniel!

Täby golfklubb var årets plats för vvsbranschens största idrottsevenemang, Energi- och miljögolfen.
Den 6 september korades vinnarna i riksinalen i strålande solsken. Det blev Kurt Elstad, Stockholm och Daniel Larsson, Örebro, som kammade hem segern i A- respektive B-klassen.

 
Kurt Elstad, vinnare i A-klassen. Foto: Peter Olofsson


fr.v: Caj Holmberg, Västerås, Daniel Larsson, Ramboll (Vinnare i B-klassen) och Frank Kärrå, Göteborgs stad. Foto: Peter Olofsson

– Hur gick det här till? frågade sig segraren i A-klassen, Kurt Elstad, Realstad i Stockholm. I går kunde jag knappt gå på grund av ryggskott, men värkpillren gjorde visst sitt till. Det här var fantastiskt kul. B-klassens vinnare, Daniel Larsson, Ramboll i Örebro kunde knappt vänta att komma hem för att sätta den nyvunna vandringspokalen i skrytskåpet på kontoret. – Alltid retar det någon kollega, skrattade han. Det var ett 50-tal förväntansfulla golfspelare på plats vid Energi- och Miljögolfens riksfinal på Täby golfklubb. Alla hade kvalificerat sig efter årets kvalspel med tolv lokalavdelningar. Uttagningstävlingarna var tuffa i år, så det kändes förstås utmärkt att spela final på en bra bana, och med utsikter om många lockande sponsorpriser.

Energi- och miljögolfen inleddes dagen före finalspelet med den traditionsenliga inspelsdagen, för de som ville lära känna banan. Och så även med den likaså traditionsenliga middagen på kvällen. Sponsortävlingen avgjordes, liksom förra året, på finaldagen – en ny tradition! Sponsorklassen vanns av Peter Söderlund, Nordbygg, Stockholm. ”Gissa längden på din drive” sponsrades av Geberit. Daniel Sahlin (Alms VVS i Furulund AB, Malmö), gissade närmast. ”Närmast hål”, som sponsrades av Komfovent, vanns av Jonas Pettersson (Kadesjös, Västerås) med 1,82 meter. ”Längsta drive” sponsrades av FM Mattsson Mora Group, vinsten delades mellan Anette Jarl (Crenna Plåt AB, Enköping) och Mattias Haag (Ramboll Sverige AB, Stockholm). Geberit, KSB, Komfovent, Systemair och FM Mattsson Mora Group var hålvärdar på tillsammans fem hål.

Förra året summerade golfkommittén riksfinalen som ”en bra tävling med ett bra prisbord”, och att ambitionen var en ännu bättre riksfinal 2019. Ingen tvekan om att alla var riktigt nöjda med årets resultat och med satsningen på sponsorer. Energi- och miljögolfen är vvs-branschens största idrottsevenemang. Golfkommittén består av Peter Linder (Swegon), Tony Gibbs (Geberit), Henrik Siverbrant (IMI Hydronic) och Jaana Petherbielke (EMTF).

Populära Energi- och miljögolfen firar snart 30 år. Tacka Energi- och Miljötekniska Föreningen för den uthålligheten. Och med hjälp av sponsorerna kommer vvs-golfen sannolikt att överleva många år till.

 

 

 

Text: Peter Olofsson

Dela socialt
Publicerad 25 september 2019

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?