Öppet hus – se VVS-utvecklingen i Sverige

På söndag, 30 oktober, är det dags för höstens andra öppet hus för allmänheten på Sveriges VVS-museum. Mellan klockan 11 och 16 guidas besökarna i utvecklingen från lort-Sverige till världens högsta levnadsstandard.

Öppet hus – se VVS-utvecklingen i Sverige
Foto: Sveriges vvs-museum

– Vi guidar och berättar om hur värme, ventilation och santitet, vvs, har utvecklats i Sverige sedan 1850-talet och framhåller vikten av rent vatten och avlopp, berättar chefsintendent Rolf Levin.

På museet kan man få reda på hur vvs-branschen varit med och utvecklat det svenska samhället från lort-Sverige till världens högsta levnadsstandard. Här kan man bland annat titta på en handvevad tvättmaskin, toaletter från 1800-talet och hundraåriga verktyg – och många många fler föremål.

Öppet hus sker även den 27 november, klockan 11-16. Sveriges VVS-museum ligger på Archimedesvägen 1 i Bromma.

Årets julklapp – vvs-deckarna ”Och plötsligt blev du död” och ”Men du lovade att inte dö” utspelar sig på Sveriges vvs-museum. Passa på att köpa böckerna på plats på söndag, eller när som helst på emtf.se.
Dela socialt
Publicerad 27 oktober 2022

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?