Nu är jag på plats

Alla ni som har bytt jobb nyligen, vet precis hur förvirrad jag är i skrivande stund. Det är nämligen min allra första dag och stafettpinnen som Signhild Gehlin så gladeligen lämnat över till mig, är mottagen. Dags att börja springa!

Eller inte.

Jag kommer nämligen att tillåta mig lyxen som borde vara en självklarhet i alla kreativa processer, tid att tänka efter.

När en före detta kollega berättade för mig om sina erfarenheter inom sång, dans och teater, måste jag tyvärr erkänna att jag tänkte ganska fyrkantigt. Hon berättade om de tekniker hon får lära sig för att främja den kreativa processen. Att vara kreativ innebär inte alltid att vara spontan, utan att tillåta tomhet och väntan på en idé. Spontant frågade jag vad det tillför min roll som ingenjör?

Projekten som drivs i byggbranschen varje dag, är i högsta grad kreativa processer. Vad händer om vi tar uppdraget som en stafettpinne och bara springer iväg? Vet alla inblandade var mållinjen är? Vad målet är?

EMTF:s medlemmar står för kreativ och teknisk kompetens i byggprojekten. Utan tid att tänka efter vad meningen är med det vi gör eller ska göra, riskerar vi att springa åt fel håll. Att få planera och fundera på olika lösningar, möjligheter och risker och låta flera röster och kompetenser få göra sig hörda, skapar förutsättningar för att göra rätt. Eller så rätt som möjligt. Den investeringen lönar sig både tekniskt och ekonomiskt.

Det är medlemmarna som gör EMTF. Jag blev medlem för att min chef sade att man ska vara medlem. Anledningen till att jag har fortsatt är att jag har nytta av medlemskapet. Jag får omvärldsbevakning, kompetensutveckling och nätverkande i ett lättillgängligt paket.

Paketet EMTF blir, för mig, en plattform för utveckling och kreativitet och jag har fått förtroendet att förvalta det paketet. Så, med stafettpinnen i handen vet jag att målet är att är att fortsätta fylla föreningen med nytta för er medlemmar. Jag behöver bara tid att tänka efter vad just jag kan tillföra.

Veronica Eade

 

Dela socialt
Publicerad 19 mars 2013

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?