Därför är jag medlem i EMTF | 18 apr

Niklas såg direkt nyttan med medlemskapet

Niklas Wennström blev medlem i EMTF i slutet av förra året. Ett halvår senare är han ny lokalansvarig för lokalavdelningen i Helsingborg och ser fram emot att öka aktiviteten i föreningen. – Jag såg direkt nyttan med att vara med i EMTF, säger han.

Niklas såg direkt nyttan med medlemskapet
Niklas Wennström, Sluta riv, är ny lokalansvarig i Helsingborg och tycker att alla ska vara med i EMTF. Foto: Peter Olofsson

Att EMTF kan erbjuda både kunskaps- och informationsinhämtning genom tekniktidningen Energi & Miljös olika distributionskanaler och ett stort nätverk som spänner över en bredd av olika kompetenser lockade Niklas Wennström, vd på Sluta riv, att bli medlem i föreningen i höstas.

– Jag tycker att tidningen är ett jättebra sätt att hålla sig uppdaterad om vad som händer i branschen. Ofta klickar jag in mig på artiklar som delas genom tidningens Linkedin-sida men jag läser även den tryckta tidningen när den kommer i brevlådan, säger han.

Genom sitt nya uppdrag som lokalansvarig i Helsingborg hoppas Niklas Wennström även komma i kontakt med fler likasinnade som brinner för samma typ av frågor och att få nya erfarenheter och lärdomar genom studiebesök och aktiviteter i föreningen.

– Min första tanke är ett slags ”Halv åtta hos mig”-koncept där medlemmar i föreningen kan lära känna varandra och få kännedom om vad var och en jobbar med. Jag tror mycket på gemenskap och nätverkande, säger han.

EMTF är unikt i sitt slag genom den bredd på kompetens som finns i organisationen

Att gå med i EMTF var ett självklart val för Niklas Wennström när han hade fått insikt i vad föreningen stod och verkade för.

– EMTF är unikt i sitt slag genom den bredd på kompetens som finns i organisationen. Det är jätteviktigt att en sådan förening finns för branschens utveckling och för att kunna lära av varandra och lära känna varandra, säger han.

Sluta riv jobbar för att reparera mer och riva mindre, ex­-
empelvis vid vattenskador i badrum. Företaget sysselsätter runt 30 personer och Niklas Wennström ser det som en självklarhet att erbjuda alla i den egna organisationen medlemskap i EMTF. Han kommer att jobba hårt för att få fler både i den egna organisationen och utanför att gå med i EMTF.

– Självklart, jag ser förenin­gens erbjudande som jätteintressant för väldigt många, säger han.

Text: Ann-Louise Larsson

Dela socialt
Publicerad 18 april 2024

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?