Medlemsprofilen Linda Edler

Medlemsprofilen Linda Edler

VVS-are med 140 000 följare

Om man vill följa en vvs-ares vedermödor kan man exempelvis följa Linda Edlers Youtubekanal. De vedermödorna är dock av mera dansant karaktär – hon lär nämligen ut zumbadans och har över 140 000 följare jorden runt.

TEXT: MARK KRETZ

Men det är inte i Youtubes värld hon arbetar – hon är vvs-konstruktör hos TM-konsult i Umeå, uppväxt i Lycksele 15 mil inåt landet. Någon direkt påverkan hemifrån att arbeta inom vvs-sektorn fanns inte i hemmet, förutom att hon gärna hängde med sin far i dennes bilverkstad och hjälpte till samt intresse för fysik och matematik.

– Jag hade lätt för matte och fysik i grundskolan och gick naturvetenskaplig linje på gymnasiet. När jag skulle välja en ingenjörsutbildning vid Umeå universitet fanns det några utbildningar som lockade, bland annat elingenjör och energiingenjör. Jag visste inte riktigt vad energiingenjörer jobbade med men det lät som ett framtidsyrke. Det var bara därför jag sökte det. Att jag skulle jobba som vvs-konsult visste jag inte då.

Efter universitetsstudierna ville hon och pojkvännen (numera sambon) flytta till Stockholm och hon fick också erbjudande om ett jobb.

– En morgon ringde Kennet Holmbom från TM-konsult och erbjöd mig ett jobb i Lycksele. Jag tänkte jobba där ett tag medan min pojkvän skulle göra klart sina studier och sedan skulle vi flytta till Stockholm. Men vi blev kvar och trivdes i Lycksele, skaffade barn och hus, mycket tack vare Kennet.

Hon är fortfarande kvar hos TM-konsult (numera en del av Afry), med ett kortare avbrott då hon jobbade hos en mindre vvs-konsultfirma i Lycksele, Lindbergs Energi och VVS.

Kontakten med kollegerna på arbetsplatsen är en mycket viktigt faktor för att hon trivs på TM-konsult.

– Det är trevligt när man känner sina kolleger och man vet precis vilka som kan vad. Det är kollegerna som fått mig att stanna kvar – ibland kan jag känna att vvs är väl inte världens roligaste grej, typ att jobba med avloppsrör. Men det har alltid varit roligt att gå till jobbet. En stor del av fritiden går åt till dans och träning.

– Min stora passion är zumba. Det upptäckte jag 2010. Det är livet – dans och träning på samma gång. Jag hade en firma i Lycksele med zumbadans, med 75 personer som kom fyra gånger i veckan. Det blev en stor hit i Lycksele när zumban kom.

Den egna firman hade hon i fem år. Men nu är hon anställd instruktör på Iksu i Umeå. En viktig grej är dock hennes Youtube-kanal där det finns många instruktionsfilmer.

– Jag har lärt känna många människor runt om i världen tack vare zumban. Kanalen har varit väldigt poppis och många vill ha nya filmer.

Under åren har hon fått vara med på ett antal Youtubegalor, där även barnen följt med.

– Då blir de nöjda och får träffa coola youtubers.

Totalt har hon många miljoner visningar på sina Youtubefilmer.

Sedan ett år bor familjen i Umeå, men tanken var att en gång till pröva lyckan i Stockholm.

– Vi längtade efter en större stad, så vi bestämde oss för att flytta till Stockholm. Vi letade hus i ett år och googlade sönder Hemnet för att hitta ett lämpligt ställe. När vi skulle buda på ett hus i Stockholm, dök det upp ett hus i Umeå som var jättefint och som vi slog till på.

– Fritiden – förutom zumban – går åt att både åka med familjens båt, men också att besöka fjällstugan, liksom resa till större utländska städer.

Det här är Linda Edler
• Född: 1975
• Blev medlem: 2016
• Karriär: Examinerades 2001 från Umeå universitet, började hos TM-konsult 2001, 2010 hos Lindbergs energi och VVS, 2015 hos TM-konsult
• Familj: Sambo och tre barn
• Bor: Villa i Umeå
• Fritidsintressen: Dans och träning, resa med familjen, besöka fjällstugan

Dela socialt
Publicerad 17 juni 2021

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?