Därför är jag medlem i EMTF | 1 mar

Lågkonjunkturen gjorde Karl till vvs-ingenjör

Under utbildningen till vvs-ingenjör på IUC i Katrineholm blev Karl Kind medlem i EMTF. Nästa år har han varit ordförande för föreningens lokalavdelning i Örebro i tio år och jobbar hårt för att fler ska få upp intresset – både för branschen och EMTF.

Lågkonjunkturen gjorde Karl  till vvs-ingenjör
Karl Kind är ansvarig för EMTF:s lokalavdelning i Örebro och ser till att branschen kan samlas för nätverkande och kunskapsöverföring. Foto: Ann-Louise Larsson

När det var dags att välja gymnasieutbildning valde Karl Kind, som är uppvuxen i sörmländska Katrineholm, en vvs-utbildning på Lindengymnasiet i den sörmländska metropolen.

– Jag hade hört att det var en utbildning med lite läxor – men skriv inte att det var därför jag valde den, skrattar Karl Kind.

När han tog studenten 2009 var det lågkonjunktur och svårt att få jobb. Det förde Karl tillbaka till skolbänken och utbildningen till vvs-ingenjör på IUC i Katrineholm.

– Efter utbildningen fick jag jobb på ÅF i Örebro och där var jag i tio år innan jag för tre år sedan var med och startade teknikkonsultföretaget Intec, där jag i dag är kvalitetsansvarig och vvs-konsult, berättar Karl Kind.

 Vi har blivit utsedda till Årets lokalförening två gånger sedan jag tog över så något rätt måste vi ju göra

Lokalföreningen i Örebro har ett par hundra medlemmar och brukar genomföra minst fyra aktiviteter varje år i form av föreläsningar, studiebesök och afterwork. Vårens program ska precis fastställas och till sin hjälp har Karl en lokalkommitté som diskuterar och lägger upp programmet för årets aktiviteter.

– Vi har blivit utsedda till Årets lokalförening två gånger sedan jag tog över så något rätt måste vi ju göra, säger han.

Att vara medlem i EMTF ser Karl Kind som en självklarhet. Det ger omvärldsbevakning genom tidningen Energi & Miljös olika kanaler och bygger relationer över koncerngränserna. Samtidigt ger det möjlighet till förkovran och nya insikter genom studiebesök och föredrag.

– Alla borde vara medlemmar i EMTF!

Förutom chefsrollen på Intec och ordförandeuppdraget i EMTF är Karl Kind med i ledningsgruppen för Hermods yrkesutbildning och ser till att branschen fylls på med kompetent arbetskraft.

Text: Ann-Louise Larsson

Dela socialt
Publicerad 1 mars 2024

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?