Konsten att känna rätt människor

Det spelar ingen roll hur mycket du kan, det som spelar roll är vilka du allierar dig med.

De orden fick jag med mig hem från Rehvas årsmöte i Prag i juni. De orden fick mig att fundera på vilka allianser som finns i vår bransch.

Det erbjuds workshops, seminarier, konferenser, rundabordssamtal och lunchmöten och även om det är olika myndigheter, organisationer, politiska partier och företag som bjuder in till dessa möten är det mer eller mindre samma personer man träffar. Överallt.

Samtidigt konstaterar vi alla att arbetet med effektivare energianvändning går för långsamt, inomhusmiljön försämras, och så vidare.

Frågan är om de vi allierar oss med är rätt, eftersom vi inte får något resultat?

Att alliera sig med rätt personer handlar om möjligheten att påverka. Tråkigt nog räcker det alltså inte att vara duktig inom sitt område och ha lösningar på verkliga problem, det gäller att känna rätt människor. Om rätt människor gillar dig kommer alltså din kunskap att få fäste och spridas i rätt kretsar. Hur galet är inte det?

Genom EMTF är vi många, starka allierade. Som medlem i EMTF är du en viktig länk, främst eftersom EMTF är en personförening och styrkan ligger i oberoendet. Din röst räknas, oavsett var du jobbar, vad du har för utbildning och vem du känner.

Genom EMTF:s allianser ökar vi våra möjligheter att påverka.  Scanvac allierar oss med de skandinaviska vvs-föreningarna så att vi har möjlighet att utbyta erfarenheter och samarbeta kring regelverk. Medlemskapet i Rehva öppnar dörrarna till övriga europeiska länder och här finns viljan att bevaka våra intressen i EU.

Möjligheten att påverka ökar med rätt kontakter, så istället för att ondgöra mig över politiken kanske det helt enkelt är läge för mig att alliera oss med de personer som redan har en röst där vi vill påverka. Hos Boverket och Energimyndigheten. På regeringskansliet.  I Rehvas tekniska kommittéer.  I EU:s generaldirektorat för energi, DG-ENER, i Bryssel. Och därmed göra oss hörda. Har EMTF rätt allierade kan vi själva verka för att sprida bra kunskap – oavsett vad vi tycker om personen som står för den.

Dela socialt
Publicerad 22 augusti 2013

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?