Därför är jag medlem i EMTF | 19 dec 2023

John samlar föreningens yngsta medlemmar

John Hamberg är mer eller mindre född i vvs-branschen. På 1970-talet tog hans pappa över Sveriges äldsta vvs-konsult, Tysklinds grundat 1922, och i dag är John Hamberg vd och tillika engagerad inom EMTF.

John samlar föreningens yngsta medlemmar
Bo Norstedt (drift­ansvarig) och Tysklinds Florian Fuciu, Fredrik Svanström och John Hamberg på en terrass på Kulturhuset i Stockholm. Foto: Jens Lasthein

Efter gymnasiet påbörjade John Hamberg 2006 sin utbildning till vvs-ingenjör på Stockholm Miljöcenter. Bortsett från tre år på WSP efter examen har han varit verksam i familjeföretaget Tysklinds under hela sin karriär. Tysklinds jobbar med alla typer av offentliga lokaler och projekt inom Stockholms län.

Att vara medlem i EMTF är en självklarhet och har varit ända sedan studietiden. Relationen till föreningen har han med sig från sin pappa som varit medlem under alla år och på Tysklinds är det en självklarhet att alla anställda erbjuds ett medlemskap.

– Det finns flera anledningar till att jag tycker det är viktigt att vara medlem, dels för nätverkandet och aktiviteterna i lokalföreningen, dels för tekniktidningen Energi & Miljö som jag är en trogen läsare av. Tidningen är ett bra sätt att hålla sig uppdaterad om vad som händer i branschen, artiklarna håller hög kvalitet och är matnyttiga, säger han.

Nu börjar det bli dags för mig att lämna över till någon ny, eftersom jag har passerat 35 sedan några år tillbaka

John Hamberg lyfter också fram utbildningarna som EMTF arrangerar. Han har gått flera utbildningar genom åren, bland annat i lagen om offentlig upphandling, LOU.

– Den har jag haft mycket nytta av, säger han.

Sedan 2012 är han lokal­ordförande för EMTF 35 i Stockholm, som samlar föreningens yngsta medlemmar, upp till 35 år, och som finns framför allt i de större städerna.

– Fast nu börjar det bli dags för mig att lämna över till någon ny, eftersom jag har passerat 35 sedan några år tillbaka, konstaterar John Hamberg.

– Vi har gjort aktiviteter som boule och biljard och intressanta studiebesök.Det brukar komma mellan 50 och 100 personer varje gång – ibland en del äldre medlemmar också för att de tycker att vi har så kul, tillägger han.

Text: Ann-Louise Larsson

Dela socialt
Publicerad 19 december 2023

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?