”Jag ser EMTF som en viktig spelare i branschen”

– Jag är egentligen inte en föreningsmänniska, jag gillar inte grupperingar. Men jag ser EMTF som en viktig spelare i branschen. Jag tror att föreningen är viktig för branschens utveckling, och kanske skulle vi kunna göra ännu mer där. Vara mer pådrivande, säger Lotta Bångens.

”Jag ser EMTF som en viktig spelare i branschen”
Foto: EEF

Lotta Bångens är vd för EEF (Energieffektiviseringsföretagen) med över 80 företag som medlemmar och fem branschföreningar. Visionen är att säkerställa en hållbar energi- och effektanvändning i Sverige genom utveckling av kvalitativa, trovärdiga och efterfrågade energitjänster och -produkter till svenska energikunder. EEF startades för över tio år sedan av Lotta Bångens och några kolleger i branschen.
– Det fanns då en outnyttjad potential i energieffektivisering. Många bra svenska företag jobbade med detta, men det hade inte den plats det förtjänade i debatten. Ur en frustration över situationen föddes tanken på att starta en organisation som fick med sig näringslivet, för att kunna påverka och göra skillnad.
– På den vägen är det, konstaterar Lotta Bångens.

Varför är du med i EMTF?
– Tidningen Energi & Miljö såklart! Bara den är ett gott skäl till att vara med i EMTF. Jag gillar teknik på längden och tvären, och att verkligen sätta mig in i saker för att förstå hur det fungerar. Sådana artiklar är mina favoritartiklar i tidningen.
– Jag uppskattar även de medlemsmöten där teknik och lösningar diskuteras, att kunna nörda in på saker för att verkligen förstå.

Lotta Bångens menar att hon gick med i EMTF för att hon tycker att föreningen ska tycka mer.
– Vi ska inte bara beskriva saker utan också ha faktiska åsikter. Klimatet är en av våra ödesfrågor. Här spelar EMTF:s medlemmar en viktig roll. Hur kan EMTF driva det mer? Ja, det får vi jobba på. Jämställdhet är ett annat viktigt område som EMTF skulle kunna driva mer.

Text: Peter Olofsson

Dela socialt
Publicerad 30 juni 2022

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?