Därför är jag medlem i EMTF | 18 okt 2023

”Jag kommer aldrig lämna föreningen”

Robert Lindberg är sedan 2018 lokalavdelnings-ansvarig i Luleå men har varit medlem i EMTF sedan 1997. – Jag kommer aldrig att lämna föreningen förrän jag lämnar jordelivet för gott. Gemenskapen och den innehållsrika tidningen är det som får mig att stanna, konstaterar han.

”Jag kommer aldrig lämna föreningen”
Robert Lindberg är Area Sales Manager för Sverige hos Baltimore Aircoil (BAC) och älskar att vara medlem i EMTF.

För Robert Lindberg är EMTF ”som en stor härlig familj fylld med kärlek”. Alla är välkomna att delta i aktiviteter även om de ännu inte är medlemmar, för föreningen arbetar för att bli ännu fler.
– När vi träffas på medlemsaktiviteter vill vi få alla deltagare att känna sig välkomna, och kanske speciellt på EMTF-golfen i Norrland.
– Jag blir så glad varje gång som tidningen dyker ner i brevlådan. Den är en av de viktigaste delarna av mitt medlemskap då informationen som skrivs är aktuell och lärorik.
Robert Lindberg är vvs-ingenjör från Åsö gymnasium och energi- och miljöingenjör från Mälardalens högskola. Redan vid 16 års ålder, då han började vid Nacka gymnasium, visste han att det var försäljning han ville arbeta med. Efter examen blev det några år som konsult innan bankkrisen kom 1992 och livet för många förändrades.
– Jag är en person med mycket humor och glädje och om jag inte skulle arbeta som säljare så är nog bagare mitt andra alternativ. När jag vinner en stor order bakar jag en ordertårta eller köper en om jag inte är hemma och äter den gemensamt med min kund som skickat ordern. Vi gör det tillsammans precis som i EMTF, berättar han.
I dag reser Robert Lindberg runt hela Sverige för att träffa kunder inom kylindustribranschen. Varje dag i sitt yrke, och i privatlivet, vill han lära känna nya människor.
– Därför är min roll som lokalansvarig för EMTF spännande då vi oftast har nya deltagare på våra möten. När pandemin kom 2020 startade vi med digitala seminarium vilket gjorde att jag kunde delta på ännu fler möten än när vi bara möttes fysiskt.
– Då många spännande projekt sker uppe i Norrbotten ska vi starta med fler fysiska möten och öka medlemsantalet. Ja, tänk att vi snart är en 115 år gammal förening.

Text: Peter Olofsson

Dela socialt
Publicerad 18 oktober 2023

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?