Därför är jag medlem i EMTF | 13 nov 2023

”Jag håller mig uppdaterad med hjälp av EMTF”

För Therése Thern har det varit en självklarhet att vara medlem i EMTF under större delen av sitt yrkesliv. Hon uppskattar både tekniktidningen Energi & Miljö som håller henne uppdaterad om vad som händer i branschen, studiebesöken, nätverkandet i föreningen och intressanta seminarier.

”Jag håller mig uppdaterad med hjälp av EMTF”
Här går gränsen! Therése Thern är en engagerad säljare på Inventiair region syd och väst, som älskar att inspirera branschen med att använda luften rätt.

För drygt fem år sedan dök en intressant tjänst upp på företaget Inventiair som fångade hennes intresse. Tjänsten var dock baserad i Stockholm, men istället för att glömma och gå vidare kontaktade hon företaget och frågade om hon fick starta en verksamhet i södra Sverige. Så blev det, Therése Thern är i dag utesäljare och ansvarar för området från Göteborg och söderut, med kontor och showroom i Vellinge.

Inventiair grundades 2011 ur ett forskningsprojekt tillsammans med Högskolan i Gävle och utvecklar, tillverkar och levererar ventilationsprodukter med en stratifierande (undanträngande) inblåsningsteknik.
– Det roliga med mitt jobb är att få vara med från ”ax till limpa” och att få bolla lösningar och hjälpa mina kunder med utmaningar. Höjdpunkten är att se slutresultatet.
I våras blev hon även ansvarig för EMTF:s lokalavdelning i Malmö, där hon bland annat har hand om studiebesöken.
– Personligen tycker jag att det är väldigt givande med studiebesök. Det är utvecklande och berikande, samtidigt som det även är en möjlighet till nätverkande och att träffa lokala kolleger i branschen. Det är jätteviktigt att det finns lokalavdelningar och medlemmar som är engagerade. Vi har jättebra medlemmar i mitt område, säger hon.
Att hänga med i vad som händer i branschen är viktigt och en stor kunskapskälla är Energi & Miljös olika kanaler.
– Först och främst läser jag den tryckta tidningen – det är alltid en höjdpunkt när den kommer – men om jag har en stund över går jag även in och läser nyheter på energi-miljo.se. Det som skrivs är informativt, lärorikt och ett bra sätt att hålla sig à jour med vad som händer på marknaden, säger hon.

Ann-Louise Larsson

Dela socialt
Publicerad 13 november 2023

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?