Jag är en nörd. Dessutom en väldigt nyfiken sådan.

När jag möter er ute på olika aktiviteter och får tillfälle att prata med er, möter jag många likasinnade. Fler nördar. Ni har samma frågor som jag själv ställer. Om regelverk, om betydelsen av att vara medveten och ha koll på vad som händer. Ni har också idéer om vad som är viktigt för er. Frågor om hur vi kan skapa bättre förutsättningar för att göra ett bra jobb, kommunikationen mellan aktörer i branschen och ibland är allt ett stort frågetecken – hur tänkte de nu?

Tyvärr hör jag också att ni har ont om tid. Det kan vara svårt att få grepp om helheten, om man aldrig får tid att tänka efter. Därför är det extra roligt när ni tar er tid att komma på föreningens aktiviteter. När ni engagerar er får dessutom fler nytta genom att ni delar med er.

Genom Energi- och Miljötekniska Föreningen har ni en kanal för att spara tid. Jag är nämligen helt övertygad om att det är tidseffektivt att nätverka. Om det sedan är nätverk genom att gå en kurs, delta på en lunchträff, hänga i EMTF-montern på Nordbygg, roa sig på årsmötesmiddagen, driva ett projekt i en av våra teknikgrupper eller vara med och skriva en ny handbok är upp till var och en. Det viktiga är att nätverka. Och dela med sig.

För det finns så klart en hake och det är ju att det tar tid att nätverka och det krävs att man ger för att man ska få. Det fina är att det tar ganska lite tid i förhållande till vad man får när man väl har börjat. Nätverkar ni genom EMTF behöver ni inte ens fundera på om ni lägger tid på rätt saker, det här är ju ert nätverk där aktiviteterna är anpassade efter era intressen och behov. Ett nätverk fullt av nördar inom installationsteknik, inomhusmiljö och energieffektiva byggnader.

Och bara så att ni vet, att vara en nörd är riktigt bra. En arbetskollega sade en gång att en nörd är någon som är genuint intresserad av ett ämne och brinner starkt för det. Så, var stolt över nörden i dig och spara tid genom att nätverka.

/Veronica

 

 

Dela socialt
Publicerad 27 maj 2014

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?