Därför är jag medlem i EMTF | 25 jan

Hon värnar om det lokala engagemanget

I tio år har Camilla Kjellsson varit lokal-ansvarig för EMTF:s avdelning i Växjö. För henne är det självklart att engagera sig.  – Lokalavdelningarna är jätteviktiga för medlemmarna, säger hon. 

Hon värnar om det lokala engagemanget
För Camilla Kjellsson var det självklart att engagera sig i EMTF:s lokala arbete i Växjö. ”EMTF är en viktig källa till kunskapsöverföring och erfarenhetsutbyten”, säger hon. Foto: Bengt Säll

Camilla Kjellsson har omkring 30 års erfarenhet från installationsbranschen. Karriären började med en administrativ tjänst inom nuvarande Caverion, där hon bland annat arbetade med ekonomi och arbetsrätt i över 20 år.

Lokalt är EMTF en viktig källa till kunskapsöverföring och erfarenhetsutbyten mellan kolleger i branschen och nätverkande under trevliga former

För tio år sedan började hon hos sin nuvarande arbetsgivare, Plåt & Ventföretagen, där hon arbetar som företagsrådgivare inom ventilation, och i samband med det blev hon även medlem i EMTF och lokal­ordförande i Växjö. Det var inte ett svårt beslut att engagera sig i lokalavdelningen, menar Camilla Kjellsson.

– Lokalt är EMTF en viktig källa till kunskapsöverföring och erfarenhetsutbyten mellan kolleger i branschen och nätverkande under trevliga former, vilket är viktigt inte minst för nya i branschen. EMTF som förening hjälper till att lyfta och utveckla branschen, säger hon.

Tidningen Energi & Miljö, som Camilla Kjellsson läser regelbundet när den kommer i brevlådan, är ett bra sätt att hålla sig uppdaterad om den tekniska utvecklingen i branschen bland annat.

– Jag läser framförallt papperstidningen, men jag prenumererar även på nyhetsbrevet och läser på webben då och då.

Lokalavdelningen i Växjö har genom åren gjort ett flertal studiebesök på intressanta projekt runt om i regionen. Under 2023 deltog medlemmar från lokalavdelningen dessutom för första gången på länge i EMTF-golfen.

– Jag hoppas att vi under 2024 ska kunna göra något studiebesök och kanske även någon föreläsning samt att även i år delta i golftävlingen för dem som vill och kanske få ännu fler att delta. Men det kräver ett lokalt engagemang och jag hoppas att vi kan få fler att engagera sig i föreningens arbete, säger hon.

Text: Ann-Louise Larsson

Dela socialt
Publicerad 25 januari 2024

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?