Hjälp till att staka ut föreningens framtid

Så var mitt första årsmöte avklarat. Pinsamt nog var det verkligen mitt första årsmöte med föreningen, men definitivt inte mitt sista. I vår ideella förening är det här ett av alla tillfällen medlemmarna har möjlighet att visa sitt engagemang. Årsmötet sätter tonen för kommande år genom att godkänna året som gått, välja nya representanter till styrelsen och behandla motioner från engagerade medlemmar.

I år blev föreningen ifrågasatt. Frågan var om föreningen jobbar med rätt saker? Energi- och Miljötekniska Föreningen ska jobba med kunskap, helhetssyn och god tillämpning av teknik för utformning av och resursanvändning inom den byggda miljön. Det tycker jag att föreningen gör. Frågan som jag ställer mig är vem som bestämmer hur föreningen arbetar för och med dessa viktiga frågor?

Svaret är enkelt. Vi. Det är vi som är medlemmar i Energi- och Miljötekniska Föreningen som ser till att föreningen är på rätt spår. Det är genom vår kunskap, våra erfarenheter, vår nyfikenhet, vårt behov av att lära och vilja att dela med oss som föreningen lever.

Genom föreningen har vi tillgång till nätverk, kurser, diskussionsforum, facklitteratur och handböcker, lunch- och frukostseminarier, arbetsgrupper och en vass medlemstidning. Föreningen är representerad landet runt genom 29 lokalavdelningar som drivs av medlemmar. Totalt är vi cirka 7 300 medlemmar i föreningen i dag.

Så, vad är problemet?
Jag tror faktiskt inte att vi har något problem. Jag är däremot helt övertygad om att vi står inför ett antal utmaningar. När jag säger vi, menar jag både föreningen och enskilda medlemmar.

Vi lever i en tid där tillgången till information har vuxit explosionsartat. Vår bransch är dessutom på väg mot en generationsväxling med stormsteg. Energi- och Miljötekniska Föreningen kan hjälpa till att sålla i informationsdjungeln, sprida kunskap och förse oss med verktyg för att välja rätt. Föreningen borde vara den naturliga träffpunkten för gamla rävar och nya förmågor.

Utmaningen ligger i tiden. Föreningen är den minsta gemensamma nämnaren som både den gamla och den nya generationen kan ha nytta av. En naturlig samlingspunkt. Genom att använda föreningens möjligheter, jobbar vi med rätt saker. Det är du, som medlem, som är föreningen. Jag skulle vilja veta vad som engagerar dig. Hör av dig!

/Veronica

Dela socialt
Publicerad 24 maj 2013

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?