Harry Swartz ny ordförande i Energi- och Miljötekniska Föreningen

Harry Swartz har utsetts till ny ordförande i Energi- och Miljötekniska Föreningen. Han tar över efter Ann-Charlotte Andersson. I samband med detta sjösätter föreningen också en delvis ny organisation, där ordföranden arbetar aktivt med verksamheten tillsammans med kansliet.

– Jag kände mig hedrad över att få frågan om att ta över ordförandeskapet. Det kändes på ett sätt som om cirkeln var sluten, säger Harry Swartz, som blev medlem i EMTF (då VVS Tekniska Föreningen) redan som student på KTH på 1970-talet.

– Min dåvarande professor berättade för oss studenter om föreningen, och att det var en fin förening att vara med i. Då fick man inte bli medlem utan en rekommendation, säger han.

Harry Swartz har en lång karriär bakom sig, och erfarenhet från flera delar av installations- och byggbranschen. Han har bland annat varit konsult på Theorells, avdelningschef hos AR-Ventilation och Ventilator, driftchef på Vasahuset och marknadsansvarig på Lindab. Sin senaste anställning hade han som Kvalitet- och Hållbarhetsansvarig på KF Fastigheter.

Harry är medlem i styrgruppen inom Belivs samt tidigare ordförande i tekniska rådet inom certifieringssystemet Miljöbyggnad

Sedan årsskiftet är Harry Swartz konsult i eget företag.

– Jag är övertygad om att Harry med sin erfarenhet, kompetens och breda nätverk kommer att tillsammans med övriga styrelsen och kansli fortsätta att utveckla föreningen. Vi har under året utfört en mängd aktiviteter som våra medlemmar uppskattar. Detta har resulterat i att vi har brutit den tidigare negativa trenden och i år har vi ökat medlemsantalet och även skapat ett överskott till föreningen. Så det är med varm hand jag lämnar över till Harry att nu fortsätta denna positiva trend och utveckla föreningen, förlaget och medlemsnyttan. Slutligen vill jag tacka alla medlemmar för denna tid som ordförande, säger avgående ordförande Ann-Charlotte Andersson.

 

Dela socialt
Publicerad 6 april 2017

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?