Han vann VR-paketet!

Foto: Lynn Staflund

Rolf Ridell, försäljningsansvarig av teknisk isolering på Armacell, blev den lyckliga mottagaren av ett VR-paket och Energi och Miljötekniska föreningens medlemskampanj, som gick av stapeln på årets Nordbyggmässa.

Han ser verkligen möjligheterna med VR-tekniken i projekteringar och visualiseringen av bygg- och installationsprocessen. Som teknisk säljare besöker och pratar han mycket med VVS-konsulterna runt i landet och konstaterar att VR-tekniken kan underlätta förståelsen för utrymmesbehoven i serviceutrymmen och vilken plats som behövs runtomkring. Med hjälp av VR-tekniken kan man upptäcka kollisioner och andra fel, och även upptäcka källor till fuktskador och akustiska problem.

För VVS-konsulterna betonar han vikten av att alltid dubbelkolla miljö- och brandföreskrifter parallellt och att göra rätt materialval för rätt ändamål och plats. Isoleringen kommer ju ofta sist med i projekteringen och det är alltför ofta exempelvis platsutrymmesproblem som kan ställa till det och det blir en utmaning att lösa för leverantören av tekniskisolering.

Rolf har varit medlem i Energi och Miljötekniska Föreningen sedan år 2014.

Vi frågade varför han skulle rekommendera någon att bli medlem i föreningen.

– Det var faktiskt i första hand tidningen och det alldeles förträffliga konsultregistret som jag fick stor nytta av i början av min karriär i form av kontakter. Men också den proffsiga tekniknivån på artiklarna, som gör att alla eldsjälar därute kan hålla sig informerade om varför och hur saker och ting fungerar avseende energieffektiva byggnader och bra inomhusmiljö. Man får dessutom möjlighet att göra studiebesök och få en inblick i verkligheten på ett okomplicerat och trevligt sätt.

Dela socialt
Publicerad 13 juni 2018

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?