Därför är jag medlem i EMTF | 23 jun

Han har varit medlem i EMTF i 60 år

VVS-konsulten Tommy Fahlén i Boden blev medlem i EMTF redan 1964. Han kom i kontakt med föreningen genom sin första arbetsgivare i branschen LKL Ingenjörsbyrå och har genom åren haft stor nytta av sitt medlemskap. 

Han har varit medlem i EMTF i 60 år
VVS-konsulten Tommy Fahlén är medlem i EMTF sedan 1964 och har varit en av de drivande krafterna bakom EMTF-golfen i norr. Foto: Privat

Tommy Fahlén har jobbat inom vvs-området under hela sitt yrkesliv. Vid 64 års ålder startade han Fahléns VVS-konsult som han drivit sedan dess. Före vvs-karriären gjorde han FN-tjänst och hamnade sedan på LKL Ingenjörsbyrå och därefter Hedbergs konstruktionsbyrå innan han slutligen hamnade på Kungliga fortifikationsförvaltningen.

I lokalavdelningen i Norrbotten har Tommy Fahlén varit drivande i EMTF-golfen sedan starten. EMTF-golfen i norr spelas i år på Sävast GK den 16 augusti.

– I år spelar jag för 39:e gången. Jag är den ende som har varit med alla år sedan vi startade golftävlingen, förklarar Tommy Fahlén.

Två gånger har han tagit sig hela vägen till riksfinal, men det viktigaste är inte att vinna utan att träffa kolleger i branschen, påtalar han. Kvällen före tävlingen bjuds deltagarna in till bankett och för många är det en av årets höjdpunkter.

Ett medlemskap kostar inte särskilt mycket, men ger väldigt mycket

– Vi insåg tidigt vikten av att nätverka och skapa sammanhållning i branschen. Därför introducerade vi banketten och det har varit väldigt uppskattat. Vi brukar vara ett 40-tal deltagare varje år. I år spelas EMTF-golfen i Boden för fjärde gången under de här snart 40 åren, berättar Tommy Fahlén.

Han uppskattar också att få tidningen Energi & Miljö hem i brevlådan och följer även med i nyhetsrapporteringen på webben för att hålla sig uppdaterad om vad som händer i branschen.

– Jag går alltid igenom och läser tidningen från pärm till pärm. Det finns många intressanta artiklar som man kan ha stor nytta av, säger han och även om han i dag vid 78 års ålder inte längre är lika aktiv yrkesmässigt som tidigare är det fortsatt viktigt att vara medlem i föreningen.

– Ett medlemskap kostar inte särskilt mycket, men ger väldigt mycket, säger han.

Dela socialt
Publicerad 23 juni 2024

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?