MEDLEMSPROFILEN | 24 jun

Han har många bollar i luften

Han är en inbiten fotbolls- och hockeysupporter som av en slump hamnade i vvs-branschen i början av 1990-talet. Henrik Siverbrant är dessutom drivande i den populära EMTF-golfen i Västsverige.

Han har många bollar i luften
Henrik Siverbrant är drivande i EMTF-golfen och har varit medlem i föreningen sedan 1995. Foto: Privat

Att det skulle bli vvs-branschen var långt ifrån självskrivet för Henrik Siverbrant som på gymnasiet valde fyraårig teknisk linje och gick ut lagom till byggkrisen på 1990-talet.

– Efter att ha jobbat med lite av varje under några år efter det att jag var klar med lumpen 1991 fick jag mitt första jobb i branschen 1995, som säljare på Industriarmatur där jag blev kvar i tre år, säger Henrik Siverbrant.

Det var inkörsporten till en säljkarriär i vvs-branschen och därefter har han jobbat på Beulco armatur och Broen för att 2015 gå över till nuvarande arbetsgivare IMI, där Henrik Siverbrant är försäljningschef med ansvar över 14 utesäljare från hela landet.

Efter att ha jobbat med lite av varje under några år efter det att jag var klar med lumpen 1991 fick jag mitt första jobb i branschen 1995

Han jobbar inom IMI:s division Hydronic Engineering som säljer och utvecklar vvs-produkter för energieffektiv och smart inomhuskomfort i alla typer av byggnader.

– Jag har världens bästa arbetsgivare, det går inte att ha det bättre! IMI uppfann injusteringsventilen på 1950-talet och har blivit en solklar marknadsledare inom sitt område och satsar mycket på utveckling. Det kommer hela tiden nya produkter, säger han.

På mässan Nordbygg lanserade IMI exempelvis en ventil, TA-Ctrl-X, framtagen i ett unikt samarbete mellan sälj- och utvecklingsavdelning, som kompletterar TA Smart som funnits på marknaden något år och som används för att bland annat mäta flöden över tid och kartlägga hur mycket energi som använts vid en speciell tid.

Arbetsdagarna på IMI är varierande med allt från interna möten till Teamsmöten runt om i Europa, produktionsplanering och ansvar för de stora rikstäckande installatörskunderna. Det finns ingen ”vanlig dag på jobbet”, menar Henrik Siverbrant och det är bland annat det som gör jobbet spännande och intressant.

– Mycket handlar om nätverksbyggande i min roll och det är också en av de stora fördelarna med att vara med i EMTF, säger han.

Fakta

Henrik Sivenbrant

  • Ålder: 55
  • Bor: Västra Göteborg
  • Familj: En son på 15 år
  • Intressen: Hockey, golf, sonens innebandy, fotboll och resor
  • Medlem sedan: 1995

Henrik Siverbrant har sin arbetsplats på IMI:s kontor i Göteborg, där huvudkontoret finns. Företaget har sin största fabrik i Herrljunga med 300 anställda, övriga fabriker finns i Polen, Tyskland, Schweiz och USA. Han är född och uppvuxen i Göteborg och har varit staden trogen under hela sitt liv.

Stadens idrottslag är viktiga för Henrik Siverbrant som har säsongsbiljetter både till Frölundas hockeymatcher och Gais fotbollsmatcher.

Golf är också ett viktigt inslag i livet. Han började spela i 30-årsåldern och har varit med och arrangerat vvs-branschens största golftävling i närmare 20 år.

– Jag älskar att arrangera EMTF-golfen. Vi är över 90 anmälda i år och går ut brett och låter alla som vill från branschen vara med och tävla.

Dela socialt
Publicerad 24 juni 2024

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?