Future City 9 april 2013

Nu har årets Future Cityvinnare utsetts! I tävlingen deltar 6-9-klassare från hela landet. Framtidens samhällsbyggare.

På Riksfinalen, som hölls på Arkitekturmuséet i Stockholm för andra året, tävlade årets fyra bästa lag. Finalisterna kom från Stockholm, Höllviken, Flen och Växjö.

Finaljuryn hade ett tufft jobb med att döma lagen. I regionfinalerna hade lagens datormodeller och uppsatser redan poängsatts. På riksfinalen granskades lagens modellerna och alla gjorde en muntlig presentation. Årets tema, inomhusmiljö, bedömdes särskilt och det var spännande att  höra hur ungdomarna tänkte kring dessa viktiga frågor.

Slående är hur självklart det är för dessa unga samhällsbyggare att vi löser problemen med energitillförseln i framtiden. Det är klart att vi hittar nya, hållbara tekniker och är resurseffektiva, finns det något alternativ?

Vem vann då? Det var ett galet jämnt fält, men till slut stod Viktor Rydberg Samskola från Danderyd som vinnare av Future City 2012/2013. Vi får se vad de gör med vinstpengarna, som ska användas av klassen för en aktivitet i Future City-anda. Energi- och Miljötekniska Föreningens specialpris för bästa energi- och miljötekniska lösning fick Karl-Oskarskolan från Växjö.

Vi önskar alla deltagare lycka till och följer nyfiket deras framtida karriärer.

/ Veronica

Dela socialt
Publicerad 12 april 2013

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?