MEDLEMSPROFILEN | 13 nov 2023

Från reningsverk till ventilation

Som liten ville han bli bilförsäljare. Men när det var dags att välja yrkesbana blev det energi- och ventilationsbranschen som lockade mest. Framför allt drivs Joakim Lundholm av att lära känna och hjälpa andra människor, och det får han göra i sin roll på IV Produkt AB – att dessutom kunna bidra till att spara energi och värna om ”Moder Jord” ser han som en trevlig bonus.

Från reningsverk till ventilation
Joakim Lundholm

Med en utbildning inom energisystem från Örebro universitet i bagaget började Joakim Lundholm först sin karriär som drifttekniker på reningsverket i Hallsberg. Därifrån gick han vidare till montör och så småningom en projektledarroll inom ventilationsmontering under nio år innan han så småningom hamnade på IV Produkt AB:s kontor i Örebro 2010.
– Det började med att jag ringde hit och frågade efter reservdelar i montörs- och projektledartjänsten som jag hade då och fick bra kontakt med Magnus Rosell, som jobbade här då. Det ledde till att jag så småningom började jobba här som säljare och det har jag aldrig ångrat, säger han.
I dag jobbar Joakim Lundholm tillsammans med Fredrik Folkesson och Tobias Jansson på kontoret i Örebro. Sedan 2019 sitter de i nybyggda lokaler på Aspholmen, men minst en eller två dagar i veckan är de ute på fältet och besöker kunder.
– Jag vill gärna vara ute så mycket som möjligt och titta på projekten, men det roligaste av allt är att träffa folk. Jag har roligt på jobbet varje dag, säger han.
Distriktet sträcker sig över hela Mellan­sverige, förutom Eskilstuna och Stockholm.
– Dessutom blir det en hel del resor till fabriken i Växjö, dit vi brukar ta med kunder.
Några prestigeprojekt som Joakim Lundholm och IV Produkt AB har varit med och levererat till är Karlstads lasarett, Sälens flygplats, Ikea i Västerås och Kvarteret Hållstugan i Örebro.
Om du skulle välja yrkeskarriär idag, vad hade du valt?
– Ju längre man har jobbat desto större blir intresset för ämnet, jag tror och står för produkten jag säljer. Så valet är enkelt, säger han.
Med sig på kontoret om dagarna har han sin engelska Staffordshireterrier Britta på ett och ett halvt år och full av energi.
– Jag är uppvuxen med hund och hade tidigare en fransk bulldog. Sedan kom Britta till familjen, hon är gärna med här på kontoret eller ligger i bilen när jag träffar kunder.
När Joakim Lundholm inte tillbringar tid med Britta och familjen ägnar han sig gärna åt träning eller trädgårdsarbete vid villan i Hjälmarbaden, där han bor med fru och två bonusbarn – och dessutom tre höns!

Text: Ann-Louise Larsson

Dela socialt
Publicerad 13 november 2023

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?