Energideklarationer | 30 aug

Framtidens energideklarationer – hur ser utvecklingen ut?

EU har ett antal projekt som handlar om utvecklingen av dagens energideklarationer. Ska dessa harmoniseras inom EU? I så fall på vilket sätt? Hur kan de förbättras för att ge exempelvis ökat värde och användarvänlighet?

Framtidens energideklarationer – hur ser utvecklingen ut?
Hur kan energideklarationerna bli mer användarvänliga och guida byggherrar till välinformerade val vid renovering och upprustning? Det är frågor som diskuteras i ett digitalt seminarium.

U-CERT är ett EU-projekt som just har avslutats och som genomförts med KTH som partner i Sverige, och REHVA som partner på EU-nivå. Projekten har olika inriktning och U-CERT handlar om användarperspektivet.

Hur kan energideklarationerna bli mer användarvänliga och guida byggherrar till välinformerade val vid renovering och upprustning?

EMTF (Energi- och Miljötekniska Föreningen) genomförde ett digitalt seminarium, där resultatet av U-CERT -projektet kommer att visas och diskuteras.

Torun Widström, forskare på KTH, presenterade själva projektet. Ivo Martinac, professor på KTH, och Kristoffer Knutsson, jurist på Boverket, gav sina perspektiv på ämnet. Ivo Martinac beskrev bakgrunden för EU-projektet, och Kristoffer Knutsson gav sin bild av Boverkets roll i utvecklingen av energideklarationerna.

Se seminariet här.

Dela socialt
Publicerad 30 augusti 2023

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?