Därför är jag medlem i EMTF | 4 jul 2023

”Förutsättning att ha grundläggande koll”

"Till skillnad från de flesta andra medlemmar i EMTF är jag inte tekniker och då är det extra viktigt med ett bra nätverk för att klara jobbet. Där har jag haft stor nytta av lokalavdelningen i Stockholm, med Roland Jonsson i spetsen", konstaterar Ulrik Hammarsträng.

”Förutsättning att ha grundläggande koll”
EMTF-medlemmen Ulrik Hammsträng är bland annat samordnare av Stora inneklimatpriset där Slussen.biz och EMTF finns med bland stiftarna. Foto: Peter Olofsson

16 januari 2004 blev Ulrik Hammarsträng medlem i EMTF. Som redaktör för Slussen.biz – en nyhetssajt och ett nätverk för verksamma inom fastighetsinstallation och VA-teknik – är det en förutsättning att ha grundläggande koll på branschen. Där fyller EMTF en viktig funktion, menar han.

– Det är naturligt för mig att vara med i EMTF eftersom Slussen.biz och EMTF har samarbetat på flera områden sedan många år. Jag är bland annat samordnare av Stora inneklimatpriset där både Slussen.biz och EMTF finns med bland stiftarna. I år delades priset ut för 22:a gången.

Stora inneklimatpriset tilldelas företag eller organisation inom inneklimat, energi och vvs som utvecklat en betydelsefull produkt, tjänst eller metodik med goda möjligheter att komma till praktisk nytta. Bland vinnarna genom åren finns Camfil, Smartfront, Sisab och Swegon.

Slussen.biz arrangerar också minimässorna Expovent, Expo-styr, Expova och Expovärmekyla. Även där är EMTF samarbetspartner, och bidrar till exempel med föreläsare runt om i Sverige.

– Genom åren har det också blivit en hel del referat från föreningens teknikkonferenser, exempelvis Brandinstallationsdagen. Även om Slussen.biz
och EMTF redan samarbetar mycket i dag är jag övertygad om att det går att göra mycket mer tillsammans som på sikt skulle gynna branschen som helhet, menar Ulrik Hammarsträng.

Text: Peter Olofsson

Dela socialt
Publicerad 4 juli 2023

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?