Därför är jag medlem i EMTF | 19 apr 2023

”Fortsätt sprida viktig kunskap och engagemang”

– För mig har det alltid varit en självklarhet att vara med i EMTF. Att göra bra tekniker bättre är en samhällsviktig funktion som gör EMTF mycket ovanlig som personförening, säger Sandra Wiström, energitekniker på Skellefteå kommun.

”Fortsätt sprida viktig kunskap och engagemang”
Sandra Wiström, energitekniker i Skellefteå, med kollegan Jimmy Bodbacka. Foto: Peter Olofsson

När det var dags för EMTF att representeras på mässan Nordbygg förra året var den engagerade medlemmen Sand­ra Wiström ett givet val. Hon sa direkt ja till uppgiften, och på plats på Stockholmsmässan 25–29 april var hon med och delade ut Energi & Miljö bland den strida strömmen deltagare. Det var något som uppskattades av besökarna – och Sandra Wiström själv.

– Vi som arbetade i och omkring EMTF:s monter fick bra kontakt med besökarna. Det verkar som att det finns ett stort intresse för föreningen, där tekniktidningen är en viktig ingrediens, konstaterar Sandra Wiström, och fortsätter:

– Första gången jag hörde talas om EMTF var när jag studerade YH-utbildningen ”Energispecialist hållbara byggnader” 2009 på KYH i Stockholm. Föreningen hade då lite samarbeten med skolan och vi blev helt enkelt erbjudna att gå med i EMTF. Jag valde att gå med då – och på den vägen är det.

Genom att vara en aktiv medlem bidrar man till före­ningens viktiga arbete

– När jag 2020 läste min andra YH-utbildning ”Optimering mot hållbara energisystem” på EEoT (El, energi och teknik) i Stockholm så hade vi en gästföreläsning med representanter från föreningen. Jag var studerandeombud tillsammans med en annan i min klass och det var då vi fick frågan från EMTF att dela ut Energi & Miljö på Nordbygg, vilket blev lyckat.

Sandra Wiström poängterar att föreningen har många viktiga funktioner, för medlemmarna och branschen i övrigt. Inte minst är tidningen – med intressanta reportage om det senaste från energibranschen – en bra kunskapsspridare. Kurser och utbildningar för branschfolk är också en viktig ingrediens i föreningens arbete.

– Genom att vara en aktiv medlem bidrar man till före­ningens viktiga arbete och gör att den kan fortsätta att sprida viktig kunskap och engagemang, slutar Sandra Wiström.

Text och foto: Peter Olofsson

Dela socialt
Publicerad 19 april 2023

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?