”Föreningen är bästa receptet för utveckling”

– Varför jag är med i EMTF? Ja, det omedelbara svaret är självklart branschtidningen Energi & Miljö. Den hör till mina favorittidskrifter! När jag började på KTH igen, efter många år i arbetslivet, var det tidningen som inspirerade mest.

”Föreningen är bästa receptet för utveckling”
Torun Widström är arkitekt och forskare på Kungliga tekniska högskolan (KTH). Foto: Luc Pages

Torun Widström är arkitekt och forskare på Kungliga tekniska högskolan (KTH), och har doktorerat i byggvetenskap med inriktning mot byggnadssimulering och kulturhistoriska byggnader. I över ett decennium har hon undervisat i husbyggnad, installationsteknik, simulering och hållbarhet i byggandet på KTH.
– Jag tror just det att jag inte gick direkt från min grundutbildning till det akademiska livet har gjort att jag har ett perspektiv där det är det som händer där ute i verkligheten, i arbetslivet, som alltid är fokus för min forskning. Och då är tidningen ovärderlig för att ge inspiration och bibehålla det verklighetsförankrade perspektivet, menar Torun Widström.
EMTF har fingret på pulsen på vad som händer i branschen.
– Något som alltid intresserat mig är vilken värld mina studenter kommer att möta när de lämnar skolan. Om jag inte vet det kan jag ju inte utforma mina kurser på ett optimalt sätt.
– EMTF representerar verkligheten. Så jag ser föreningens kursutbud och arbete för att främja utvecklingen inom branschen som ytterligare en utmärkt anledning till att vara medlem.
Nätverkande är också ett viktigt motiv, konstaterar Torun Widström.
Torun Widström beskriver sig som en föreningsmänniska. Det verkar bli mer och mer sällsynt med folk som hävdar att de är det, konstaterar hon, men hon har en genuin tilltro till att människor uppnår mer i samarbete med varandra än vad vi kan uppnå som enskilda individer.
– Det samarbetet utvecklar oss som individer också, så att vi även på den nivån kan nå längre än vi skulle kunna på egen hand. Föreningslivet är ett sätt att få till sådana samarbeten – så om vi vill att branschen ska utvecklas, då är en aktiv, engagerad förening bästa receptet, slutar Torun Widström

Text: Peter Olofsson

Dela socialt
Publicerad 14 februari 2023

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?