Därför är jag medlem i EMTF | 15 sep 2023

”Engagerade medlemmar är jätteviktigt”

Andreas Skälegård, energi- och installations-samordnare på Uddevallahem, har varit medlem i EMTF sedan år 2000 och är även en trogen läsare av Energi & Miljö. – Jag har de flesta utgåvorna sedan 15 år tillbaka sparade i källaren. Jag läser alltid varje tidning från pärm till pärm, säger han.

”Engagerade medlemmar är jätteviktigt”
Andreas Skälegård har varit medlem i EMTF i 23 år, och är en passionerad läsare av tidningen Energi & Miljö. Foto: Privat

Andreas Skälegård började studera till energiingenjör vid Umeå universitet 2000 och i samma veva valde han att bli medlem i EMTF – ett medlemskap som han har haft stor nytta av genom åren.

– Först och främst är det tidningen som är en viktig del för mig med medlemskapet. Men sedan är det ofta intressanta och spännande aktiviteter som händer i lokalföreningarna.

Allt som rör energifrågor och installationsarbeten i både nyproduktion och renoveringar inom Uddevallahem passerar genom Andreas Skälegård. Han har jobbat i sin roll sedan 2011 och beskriver sitt synsätt som termodynamiskt.

– Det genomsyrar mitt tänk både som privatperson och i min yrkesroll. Det handlar om att tänka resurser, kretslopp, cirkularitet. Hur använder jag varje kilowattimme på bästa sätt?

Aktiva lokalavdelningar och att medlemmarna engagerar sig är jätteviktigt

Förutom de fysiska medlemsaktiviteterna deltar And­reas Skälegård gärna i de digitala seminarierna som EMTF arrangerar.

– Bara från mars 2020 och ett år framåt hade jag gått fler utbildningar än vad jag gjort under de senaste tio åren. Allra helst ser jag seminarierna live. Men det är också jättebra att de finns att se på Youtube i efterhand.

Andreas Skälegård är engagerad i EMTF:s lokalförening och har varit med och arrangerat studiebesök. Han ser gärna fler studiebesök på spännande och intressanta platser i området.

– Vi har bland annat varit på Vattenfalls anläggning i Trollhättan – ett jätteintressant studiebesök, säger han.

Studiebesöken är också ett bra sätt att knyta kontakter med kolleger i branschen som man senare kan höra av sig till med ett problem eller en fråga.

– Aktiva lokalavdelningar och att medlemmarna engagerar sig är jätteviktigt, säger han.

Dela socialt
Publicerad 15 september 2023

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?