EMTF:s vice styrelseordförande Jonas Pettersson blir vd för Kadesjös

EMTF:s vice styrelseordförande Jonas Pettersson blir vd för Kadesjös
Foto: Kadesjös

Kadesjös VD Birgitta Lindblad har meddelat styrelsen att hon önskar gå i pension under 2023. Birgitta har varit VD sedan 2010 och var innan dess ekonomichef. Företaget har under perioden utvecklats mycket väl och gått från cirka 45 medarbetare till dagens cirka 85 anställda. Kadesjös har under dessa år haft en god lönsamhet och utvecklat sitt tjänsteutbud väsentligt.

”Det var otroligt hedrande att för 12 år sedan efterträda Håkan Kadesjö som den första VDn utanför familjen Kadesjö och ta över ledningen för ett sådant fint och framgångsrikt företag. Mina år som VD har varit helt fantastiska, den utveckling företaget och jag själv gjort tillsammans med alla engagerade och kompetenta medarbetare har varit otroligt roligt och tillfredsställande. Tillsammans har vi fått företaget att växa och fortsätta vara en viktig aktör på marknaden”, säger Birgitta Lindblad.

”Efter en lång och framgångsrik karriär som ekonomichef och sedan som VD har jag stor respekt och förståelse för Birgittas beslut att gå i pension. Jag och övriga i styrelsen vill tacka Birgitta för en strålande insats under många år och det goda samarbetet vi haft under tiden”, säger styrelsens ordförande Johnny Börjesson.

Styrelsen har utsett Jonas Pettersson till ny VD med tillträde den 1 januari 2023. Jonas är 52 år och har arbetat som uppdragsansvarig och kvalitetschef inom Kadesjös.

”Styrelsen är mycket glada att vi med denna internrekrytering kan säkerställa en fortsatt kontinuitet i företaget och vill välkomna Jonas i sin nya roll som VD” säger Johnny Börjesson.

”Jag är otroligt glad över att vi har lyckats rekrytera internt och jag lämnar med varm hand över VD-skapet till Jonas som jag är övertygad om kommer driva Kadesjös vidare med stor framgång” säger Birgitta Lindblad.

”Det känns fantastiskt att kliva in i rollen som ny VD på Kadesjös. Jag är väldigt stolt och glad över att ha fått förtroendet. Jag ser fram emot att fortsätta utvecklingen av Kadesjös tillsammans med alla kompetenta medarbetare” avslutar Jonas Pettersson

Källa: Kadesjös Ingenjörsbyrå AB

Dela socialt
Publicerad 15 december 2022

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?