De kan få Stora Inneklimatpriset 2023

Av 33 förslag har en jury valt ut fyra nominerade till Stora inneklimatpriset. Priset instiftades 2001 och delas ut på Fastighetsmässan i Kista den 15 mars.

De kan få Stora Inneklimatpriset 2023
De kan få Stora inneklimatpriset 2023Stefan Forsberg, vd för Smartfront och Didrik Aurenius, vann Stora inneklimatpriset 2022. Nu är det dags att utse en ny vinnare.

Stora inneklimatpriset instiftades 2001 av EMTF (Energi- och Miljötekniska Föreningen), Svensk ventilation, Svenska kyltekniska föreningen och Slussen Building Services.

Förra året vann Smartfront med ”en innovativ kombination av beprövade produkter och nytänkande med sinnrika detaljlösningar”. Genom att i samband med tilläggsisolering bland annat montera kanaler för ny FTX-ventilation på husens ytterfasader kan ventilationen förbättras samtidigt som energianvändningen minskas. Stefan Forsberg, vd för Smartfront och  Didrik Aurenius, med mycket lång och omfattande erfarenhet av ventilationsbranschen, kom på den prisvinnande idén för drygt tio år sedan.

De nominerade till Stora inneklimatpriset 2023 är: 

 • Greater workplace
  Enligt företaget Greater workplace (GWP) är 37 procent kontorsarbetare missnöjda med temperaturen på kontoret. Vad göra? Vantar är kanske inte så lyckat. Ett uppvärmt skrivbordsunderlägg placerat under tangentbordet på skrivbordet ger skön värme som når ända ut i fingertopparna. Läs mer på greaterworkplace.se.
Slipp frusna händer med det uppvärmda skrivbordsunderlägget från Greater Workplace. Foto: Greater workplace

 

 • Camfil
  Med Hi-Flo-sortimentet fokuserar Camfil på att erbjuda effektiva och hållbara renluftslösningar. Nya generationen Hi-Flo ger reducerad energianvändning, förbättrat klimatavtryck och mer hållbara lösningar, menar företaget. Läs mer på camfil.com.
Camfil fokuserar på effektiva, hållbara renluftslösningar. Nya generationen Hi-Flo ger reducerad energianvändning, förbättrat klimatavtryck och mer hållbara lösningar. Foto: Camfil
 • KTH Live-In Lab
  På KTH Live-In Lab finns en fullskalig testmiljö med allt från byggnad och installationer till boende och förvaltningsorganisation. Multipla testbäddar hanterar många olika produkter och tjänster, var för sig och i ett verkligt system. Läs mer på liveinlab.kth.se.
I KTH Live-In Lab finns en fullskalig testmiljö med allt från byggnad och installationer till boende och förvaltningsorganisation. Illustration: KTH Live-In Lab
 • Elipcon
  Elipcon tillverkar, enligt egen uppgift, världens tystaste injusteringsspjäll för ventilationskanaler. Det lär ha en extremt låg ljudnivå, och ser inte ut som någon liknande produkt på insidan. Spjället har en aerodynamisk design som hanterar luften mjukt och skonsamt. Läs mer på elipcon.com
Elipcon tillverkar, enligt egen uppgift, världens tystaste injusteringsspjäll för ventilationskanaler. Foto: Elipcon

I juryn ingår representanter för de tre branschorganisationerna samt ordföranden Lars Ekberg, docent i installationsteknik och adjungerad professor vid Chalmers samt ansvarig för affärsområde Fastighetsföretag och industri vid CIT Energy Management AB.

Prisutdelare är Astma- och allergiförbundets generalsekreterare Karin Neuhaus.

 

 

Dela socialt
Publicerad 9 mars 2023

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?