Därför är jag medlem i EMTF | 8 mar 2023

”Bra för vvs-arna att utveckla sitt nätverk i branschen”

– Alla som jobbar med vvs på Eurocon är medlemmar i EMTF, vilket är viktigt för att kunna hänga med vad som händer i branschen, säger Eurocon Engineerings Anki Jonsson som är ansvarig för EMTF:s lokalavdelning i Örnsköldsvik.

”Bra för vvs-arna att utveckla sitt nätverk i branschen”
Anki Jonsson, projektingenjör och ansvarig för EMTF:s lokalavdelning i Örnsköldsvik.

Anki Jonsson är gymnasie­ingenjör och har byggt på med en högskoleingenjörsexamen. Hon jobbar nu som projekt­ledare/projektingenjör inom alla branschens discipliner: ventilation, kyla, värme, vatten och avlopp. Hon har jobbat 21 år hos Eurocon och har närmare 30 års erfarenhet inom konsultbranschen.

– Jag har varit med i EMTF sedan 1980-talet när jag jobbade på Hevac projektconsult. Föreningen hette då VVS-tekniska föreningen och det var vanligt att alla ingenjörer blev medlemmar. Jag har både gjort praktik ett halvår på VVS-tekniska föreningen, 1998 tror jag det var, och sedan har jag varit styrelseledamot i EMTF mellan 2009 och 2013, berättar Anki Jonsson.

EMTF är en bra före­ning, helt enkelt. Och inte minst ger före­ningen ut en bra branschtidning med många intressanta artiklar

Eurocon, där Anki Jonsson arbetar, startades 1990 av sju ingenjörer i Örnsköldsvik. Nu finns företaget på 15 orter och har runt 250 anställda. Huvudkontoret ligger på klassisk industrimark i Alfredshem utanför Örnsköldsvik och huserar i ”Muttern” som är före detta Modostabens huvudkontor.

Eurocon började med konsultverksamhet till skogsindustrin och har nu breddats till nya branscher inom process- och tillverkningsindustri, infrastruktur och informationssystem inom en rad branscher.

Det finns många skäl att vara med i EMTF, menar Anki Jonsson.

– Ja, EMTF är en bra före­ning, helt enkelt. Av det enkla skälet att medlemmarna får en alldeles utmärkt chans att hänga med i hur branschen utvecklas. Inte minst genom träffar med branschkolleger, både lokalt och över hela landet, vilket ger ett bra nätverk när man varit med länge. Här finns bra föreläsningar, utbildningar och kurser, både fysiska och digitala. Många intressanta studiebesök.

– Och inte minst ger före­ningen ut en bra branschtidning med många intressanta artiklar, slutar Anki Jonsson.

Dela socialt
Publicerad 8 mars 2023

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?