Alltid känner man någon

På 1960-talet bevisade Stanley Milgram för första gången att alla människor i hela världen sitter ihop med högst sex personers separation från varandra. Det betyder att just du känner någon som känner någon som känner någon som känner någon som känner Nelson Mandela. Eller en jurist i Narvik. Eller en kyltekniker på Borneo.  Inom ett personligt yrkesnätverk som EMTF är avstånden ännu kortare. Vi behöver knappast fråga mer än två personer inom nätverket för att hitta någon som kan precis det vi behöver veta inom vårt yrkesområde. Vilken resurs! Ett yrkesnätverk som EMTF kan erbjuda fantastiska möjligheter. Vem vet någon som vet precis vilken teknisk isolering jag behöver till min fiffiga källaruppfinning? Vem vet någon duktig person som jag kan anställa i mitt företag? Vem vet någon som vet precis det jag behöver veta?

Jag vet inte vad ni tycker, men själv tycker jag att det är en riktig guldskatt att vara en del av 7500 personer med samma intresse men olika kunskaper och erfarenheter av inomhusmiljö och energieffektiva byggnader. Man är aldrig ensam – alltid känner man någon som kan hjälpa en på traven, i första eller andra led. Möjligen undantaget när man ska skriva sin sista spalt till Energi & Miljö…

Nästa gång ni läser den här spalten är det min efterträdare Veronica Eade som tuggat på pennan och författat. Det har gått fjorton år sedan jag började jobba för föreningen. Det är precis en tredjedel av mitt liv. Alla människor jag mött under dessa år genom EMTF har lärt mig oerhört mycket om oerhört mycket – om installationsteknik, om människor och om mig själv. Det är med tillförsikt som jag nu lämnar över stafettpinnen till Veronica, och jag ser fram emot att följa föreningens fortsatta utveckling ur ett medlemsperspektiv. God inomhusmiljö och energieffektiva byggnader är och förblir avgörande för ett uthålligt samhälle där människor mår bra – därför är jag givetvis även i fortsättningen en stolt medlem av EMTF.

Väl mött igen medlemsvänner!

Signhild

PS. Undrar ni något om geoenergi så är jag bara en medlemsmatrikel bort… Bara så att ni vet. DS

Dela socialt
Publicerad 22 februari 2013

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?