Lokala aktiviteter
Studiebesök på KTH Living-Lab i Stockholm
Bostadsföretaget Einar Mattsson är djupt involverad i KTH Living-Lab, mycket tack vare att man äger det hus där många av forskningsprojekten görs.
Genom en donation till KTH av Einar Mattsson gavs möjligheter att bygga tre studenthus med 305 studentlägenheter varav att det finns ett Live-In Lab i ett av husen. Kraven på huset var att utformningen skulle vara väldigt flexibelt för de fyra lägenheterna som finns på bottenplanet. De fyra Live-In Lab lägenheterna är som rum i rummet, med undertak och installationsgolv så att man enkelt kan ändra utformningen på installationer av el, värme och ventilation och flytta på väggar.
Fastigheterna har Miljöbyggnad klass Guld och målet är att köpt energianvändning ska bli noll. I huset finns olika system för att leverera värme; bergvärme, solenergi och spillvattenväxlare, dessutom finns FTX-system och trög stomme. Huset är byggt på en unik teknisk plattform, för forskningssyfte där fanns flera komponenter som trög stomme och zonstyrd ventilation, så att man kan tillföra mer värme i de kallare lägenheterna. I huset finns inga radiatorer, så huset värms upp enbart med ventilation.
Det finns solceller på alla tre taken, och i ett av husen finns ett batterilager. Batterilagret är ett forskningsprojekt inom Living-Lab som ska utvärdera hur brandskydd i batterilager kan utformas så kostnadseffektivt som möjligt samt ta fram förslag på krav eller rekommendationer i form av funktionskrav.
Vid ett studiebesök på KTH Living-Lab kommer Mikael Dimadis, projektledare för forskningsprojekten på Einar Mattsson, att berätta tekniken och visa tekniken i fastigheten
Tid och datum: kl 14.00 den 27 november
Plats: Malvinas väg 14, KTH Campus, Stockholm (utanför porten till KTH Live-In Lab)
Sista datum för registrering var 2024-11-25
Info
Tillfälle:
-
onsdag 27 november 2024
Tid: 14:00
Plats: Stockholm
Antal platser kvar: 0
Sista bokningsdatum: 2024-11-25
Sista datum för registrering var 2024-11-25