Utbildningar/konferenser

Uppdatera dig i de nya kraven!

Den idag gällande F-gasförordningen är på väg att ersättas med en ny med skarpare krav för att minska utsläpp av fluorerade växthusgaser. Nu pågår förhandlingar inom EU organisationen angående de nya kraven. Vi kommer att gå igenom när de nya kraven förväntas bestämmas samt vilka alternativ som ligger på förhandlingsbordet.

Målgrupp:
 
Teknikutbildningen kan med fördel användas som en introduktion till kyl- och värmepumpsteknik för VVS-tekniker eller för er som på något sätt kommer i kontakt med kyl- och värmepumpssystem och köldmedier; exempelvis konsulter, beställare, fastighetsägare, livsmedelsindustrin, process- och tillverkningsindustrin, offentlig verksamhet, tekniker, projektledare och administrativ personal.

Innehåll:
• Köldmediers klimatpåverkan och varför FN, EU och Sverige vill reducera användandet av klimatskadliga köldmedier.
• Värmepumpande teknik är en väldigt viktig komponent för klimatomställningen. Trend: Ökad användning av värmepumpar, komfortkyla och AC, i Sverige och i världen.
• Vad betyder F-gasförordningen i praktiken för anläggningsägare och operatörer?
• Att byta köldmedium är en kompromissfylld resa. Vi reder ut de mindre klimatskadliga köldmediernas alla för- och nackdelar, samt vad som ev. står i vägen för bytet.
• Hur långt har olika branscher kommit vad gäller byte av köldmedium? Vi tittar på olika typer av värmepumpar, kylanläggningar i bilar och kommersiell kyla.
• Kommersiell kylteknik; Vilka fördelar kan uppnås vid byte av system? Vilka frågor behöver jag ha svar på när jag beställer?

Sista datum för registrering var 2023-04-18

Info

Tillfälle:

  • tisdag 18 april 2023

Tid: 09:00 - 12:00

Plats: Digitslt via Teams

Ledare: Martin Larson, RISE

Antal platser kvar: 15

Sista bokningsdatum: 2023-04-18

Priser

Alla priser visas exklusive moms

Pris: 2 995:-

Medlemspris: 2 195:-

Sista datum för registrering var 2023-04-18

Dela socialt

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?