Lokala aktiviteter

U-CERT

Framtidens energideklarationer - hur ser utvecklingen ut?

EU har ett antal projekt som handlar om utvecklingen av dagens energideklarationer.  Ska dessa harmoniseras inom EU? I så fall på vilket sätt? Hur kan de förbättras för att ge exempelvis ökat värde och användarvänlighet?U-CERT är ett EU-projekt som just har avslutats och som genomförts med KTH som partner i Sverige, och REHVA som partner på EU-nivå.

Projekten har olika inriktning och U-CERT handlar om användarperspektivet. Hur kan energideklarationerna bli mer användarvänliga och guida byggherrar till välinformerade val vid renovering och upprustning?

EMTF (Energi- och Miljötekniska Föreningen) genomför ett digitalt lunchseminarium 14 februari 2023, där resultatet av U-CERT -projektet kommer att visas och diskuteras.

Torun Widström, forskare på KTH, leder seminariet och presenterar själva projektet. Ivo Martinac, professor på KTH, och Kristoffer Knutsson, jurist på Boverket, inleder genom att ge sina perspektiv på ämnet. Ivo Martinac kommer att beskriva bakgrunden för EU-projektet, och Kristoffer Knutsson ger sin bild av Boverkets roll i utvecklingen av energideklarationerna.

Sista datum för registrering var 2023-02-14

Info

Tillfälle:

  • tisdag 14 februari 2023

Tid: 11:30 - 13:00

Plats: Digitalt via Teams

Ledare: Torun Widström, KTH

Antal platser kvar: 35

Sista bokningsdatum: 2023-02-14

Sista datum för registrering var 2023-02-14

Dela socialt

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?