Lokala aktiviteter

Studiebesök på Sergelhuset (Stockholm)

Sergelhuset är ett av Stockholm city största ombyggnadsprojekt i modern tid.
Byggnaden från 1960-talet har byggts om från grunden och har idag lokalyta på 85 000 BTA. Stommen fick stå kvar, men i övrigt är allting nytt. Huset har fått en uppdaterad fasad där den ursprungliga graniten återanvänds, men uttrycket har blivit ett helt annat.

Längst ned i två av husen finns tio stycken för Sverige unika vattenbehållare placerade i två grupper – i några av SE-bankens före detta bankvalv. Vattenbehållarna samlar regnvatten som sen används för att spola wc-stolar. Tankarna har en sammanlagd volym på 110 kubikmeter.

Huset kyls också med det akvifärsystem som finns i Brunkebergsåsen. Redan när huset byggdes på 1960-talet användes åsen som kyla för SE-bankens datorer, men togs ur drift ett antal år efter invigningen, men nu används systemet igen.
Vid ett studiebesök kommer Ulf Näslund, teknisk chef på Vasakronan, att visa de tekniska lösningar som man tillämpat i huset.

  • Datum och tid: 7 februari, kl 14.00
  • Plats: Malmskillnadsgatan 36

Sista datum för registrering var 2024-02-07

Info

Tillfälle:

  • onsdag 7 februari 2024

Tid: 14:00 - 17:00

Plats: Malmskillnadsgatan 36, Stockholm

Antal platser kvar:

Sista bokningsdatum: 2024-02-07

Sista datum för registrering var 2024-02-07

Dela socialt

Konsultplatsen

Hitta enkelt rätt konsult inom installations- och energiteknik

Det händer lokalt!

För Energi & Miljötekniska Föreningens medlemmar är det lokala/regionala nätverket viktigt. Därför finns vi på 29 orter landet runt – från Malmö till Luleå.

 

Se vad som är på gång på din ort:

👋
Hallå! Är du medlem? Vill du veta fördelarna?